A tésztához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 dl étolaj
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál zselatin
1/2 dl víz
- 2,5 dl habtejszín
A lapok kenéséhez
- 3 evőkanál meggylekvár
A sütemény tetejére:
- 2 evőkanál kókuszreszelék
A krémhez a tejet, a cukrot és a pudingport csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A zselatint langyos vízben megáztatjuk. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként adagoljuk hozzá a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük, míg a kakaós lap elkészül.
A piskótához a tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és fokozatosan a szárazanyagok keverékét. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és masszát beleöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük 10-12 perc alatt. Vékony, puha, selymes lapot fogunk kapni. Ezt az egy lapot 3 részre osztjuk és elvágjuk. A lapokat lekenjük lekvárral, majd egymás után a krémmel betöltjük, a tetejére is hagyunk belőle. 10 nagy szelet lett a süteményből. Nagyobb család dupla adagban süsse meg. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Taksányi Anna mondta
Köszönöm a receptet! Ma elkészítettem a sütit, nagyon finom lett!!! Sajnos nem kaptam kókuszos pudingport, vaníliásat használtam helyette. 200 ml Hulala tejszínt raktam bele, így nem kellett zselatin. A meggylekvárral nagyon finom ízt kapott! 🙂 Legközelebb dupla adag lesz a minimum….
Web Cukrászda mondta
Kedves Anna! Nagyon örülünk, hogy az oldalunkról választotta ezt a valóban fantasztikus süteményt! Jól hangzik az Ön által elkészített változat is! 🙂 További jó sütögetést kívánunk ! 🙂
Taksányi Anna mondta
Köszönöm szépen! 🙂
Vass Lászlóné mondta
Kedves Anna!
Igazándiból a recept szerint sem kellett volna zselatin.
Elég masszív krém lett zselatin nélkül is.
Már nem teszek hozzá.
Akár a zselatint ki is lehet venni a receptből.
Köszönöm a hozzászólást.
Üdv: Edit.
Web Cukrászda mondta
Kivesszük a zselatint Editke.
Puszi! Andi