Sütés nélkül, nagyon gyorsan elkészül és a kókuszvirág cukorból főzött szirup még finomabbá teszi. Nemcsak kerek hanem szögletes formában, apróbb darabokra vágva is kiváló csokoládés csemege.
Kekszes alap:
- 10 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
- 15 dkg zabkeksz
- 2 evőkanál kókuszvirág cukor
- 2 evőkanál víz
- 6 dkg olvasztott vaj
Továbbá:
- 10 dkg étcsokoláé
- 10 dkg fehércsokoládé
- 3 dkg vaj
A kókuszreszeléket és a zabkekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk. A cukrot a vízzel szirupos állagúra főzzük, majd hozzákeverjük a kekszes morzsához az olvasztott vajjal együtt. A keveréket egy 18 cm – es tortaforma, vagy egy kisebb tepsi aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük. A kétféle csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk és rásimítjuk a kekszes alapra. Tetejét kókuszreszelékkel és gyümölccsel díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!