A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 12,5 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál porcukor
- 4 dl tej
- 7 dkg kókuszreszelék
- 12,5 dkg margarin
A bevonáshoz:
- 10 dkg margarin
- 6 evőkanál porcukor
- 4 evőanál kakaópor
Az egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. 25 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta 3/4 részét beletesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben félkészre sütjük, vagyis addig, míg a piskóta szépen megnő. Ekkor kivesszük a süteményt, és a kakaóporral elkevert 1/4 részt rácsepegtetjük. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük. A sütink így hullámos tetejű lesz. Nedves konyharuhában, még melegen feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínes pudingport a liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a cukrokat, csomómentesre kikeverjük és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. Kihűtjük és a margarinnal összekeverjük, jól kihabosítjuk. A tekercset megtöltjük a krémmel.
A csokimázhoz egy lábasba tesszük a margarint, és porcukorral felolvasztjuk. Hozzá keverjük a kakaóport, 1-2 percet főzzük és melegen bevonjuk vele a tekercset. Kókuszreszelékkel is lehet díszíteni.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!