Tészta:
- 6 tojássárgája
- 60 ml tej
- 60 ml olaj
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 tojás fehérje
Krém:
- 3 dl tej
- 12 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál liszt
- vanília aroma
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tejszín
A tojássárgáját alaposan elkeverjük a tejjel, és az olajjal, és 4 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a cukrozatlan kakaóport. A tojásfehérjét a 2 evőkanál cukorral felverjük, de ne legyen törősen kemény, csak tartása legyen a habnak. A negyedét beletesszük a tésztamasszába, alaposan elkeverjük, majd a többit óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapíros tepsiben (kb. : 30-35 cm) megsütjük. Még melegen feltekerjük a papírral együtt, hagyjuk kihűlni. Közben 3 dl tejben 12 dkg kókuszreszeléket egy állandóan kevergetve megpuhítjuk, adunk hozza 2 púpozott evőkanál lisztet, vanília aromát ,és sűrűsödésig főzzük. Hűlni hagyjuk, majd 15 dkg margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral és apránként a kókuszkrémhez keverjük. 1 dl tejszínt kemény habba verünk és ezzel lazítjuk a krémet, ha túl sűrűre sikerülne. Cukros vaj helyett tehetünk csak tejszínt bele, de akkor az elején a tejet édesítsük. A kihűlt tekercset megkenjük a krémmel, feltekerjük és egy fel órát hűtőben pihentetjük.
Hajdu Beatrix receptje.