Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Hozzávalók a mázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
- 7,5 dkg vaj
- rumaroma
- 25 dkg kókuszreszelék
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra egy tálban. A lisztet szitáljuk egy tálba, és keverjük össze a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, majd a tetejére a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan dolgozzuk össze. Öntsük egy 30 x 20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe, majd rakjuk 180 °C-ra előmelegített sütőben és kb 20 perc alatt süssük aranybarnára. Amíg sül, készítsük el a mázat. A csokoládét törjük össze és mikróban melegítsük össze a vajjal és a tejszínnel, öntsünk a mázba ízlés szerint rumaromát. Ha nem elég folyós elég folyós, akkor adjunk hozzá még egy kis tejet.Ha a piskóta már kicsit hűlt , kockázzuk fel, és még langyosan minden oldalát mártsuk egy pillanatra a mázba, majd tegyük félre pár percre, végül hempergessük meg kókuszreszelékbe. Maradt kevés csokimáz, amivel néhány kockát meglocsoltam.
Mészáros Erika receptje.