A tésztához:
- 4 db tojás sárgája
- 10 dkg rétesliszt
- 12 dkg finomliszt
- 11 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 120 ml tej
- 6 g sütőpor
- 8 db sárgabarack
A habhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 12 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- csipet só
A tetejére:
- 3 dkg olvasztott csokoládé
Egy 20×30 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 °C-ra előmelegítjük. A cukrokat a puha vajjal, a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük. Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját. A barackokat megmossuk, szárazra töröljük. Kettévágjuk, a magot eltávolítjuk. A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy,hogy a vágott fele nézzen felfelé. A süteményt 25 percet sütjük. A tojás fehérjét egy pici sóval elkezdjük felverni,majd a cukorral szép fényes, kemény habbá verjük fel. A kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzá dolgozzuk. Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal.
A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 °C-ra vesszük. Ha a kókuszhab már kezd barnulni /kb 10 perc/, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük. A kihűlt süteményre olvasztott csokit csurgattam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!