A tésztához:
- 25 dkg olvasztott vaj (langyosan)
- 25 dkg porcukor
- 6 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A golyókhoz:
- 20 dkg túró
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál cukor
- 1 tojássárgája
A krémhez:
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg margarin
A bevonathoz:
- 10 dkg kakaós csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A díszítéshez:
- 1 evőkanál kókuszreszelék
Először a golyókat készítjük el, majd félretesszük hűvös helyre. A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc) habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd beleforgatjuk egy fakanál segítségével.
Egy tepsit (22 × 39 cm-es) sütőpapírral kibélelünk, a tésztamasszát elfelezzük. A fehéret beleöntjük, elsimítjuk. A másik felébe a kakaóport keverjük, majd a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk. A kókuszgolyókat rátesszük, egy kicsit bele is nyomkodjuk (28 db golyó). 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet, a cukrokat és a lisztet simára keverjük és felfőzzük. Még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük, jól kihabosítjuk és a tészta tetejére simítjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!