Két darab piskótát sütünk, egy sárgát és egy kakaósat.
A sárga lap hozzávalói:
- 4 tojás
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 8 evőkanál meleg víz
- 2 evőkanál étolaj
- csipet só a fehérjébe
A kakaós lap hozzávalói:
- 4 tojás
- 17 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 8 evőkanál meleg víz
- 3 evőkanál étolaj
- csipet só a fehérjébe
- 3 dkg kakaópor
A csokis krém hozzávalói:
- 6 tojás
- 35 dkg kristály cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg ét csoki
- 5 dkg kakaópor
- 30 dkg teavaj
- 20 dkg margarin
A kókuszos töltelék hozzávalói:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál liszt
- 18 dkg teavaj
A tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és fehérjéket felverjük pici sóval, apránként a kristálycukrot hozzáadagoljuk és kemény habbá verjük. Mikor már kemény a hab, hozzákeverjük a tojások sárgáját, az olajat és a meleg vizet. Ismét habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet a sütőporral együtt ( a kakaós lapnál a kakaót is ekkor keverjük bele). Kézi habverővel jól összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben, 10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 °C-ra és körülbelül 25 percig sütjük.
A csokis krém elkészítése:
A tojásokat beleütjük egy tálba és beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot. Kézi habverővel szétverjük. Egy lábasba teszünk 3 ujjnyi vizet. Amikor a víz elkezd forrni, ráhelyezzük a tálat, amiben a tojások vannak és körülbelül 8 percig keverjük. A gázt levesszük minimumra, beletesszük a csokit, és amikor az elolvadt, a kakaóport is beleszórjuk. Jól összekeverjük. Szépen be fog sűrűsödni. Hagyjuk kihűlni. A szoba hőmérsékletű teavajat és a margarint habosra keverjük mixerrel és apránként hozzáadjuk a kihűlt csoki krémet.
A kókuszos töltelék elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről és rögtön hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, a porcukrot a kókuszreszeléket, a lisztet és a teavajat. Addig kevergetjük, míg elolvad a vaj, majd hagyjuk kihűlni.
A sütemény összeállítása:
Alsó a kakaós lap. Erre kenjük a csokikrém felét, majd szépen a krémre kenjük a kókuszos tölteléket. A sárga lap aljára rákenjük a csokikrém másik felét és ráborítjuk a kókuszos töltelékre. Kicsit hagyunk a csokikrémből a süti tetejére. Mikor a süti megdermedt, leöntjük olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.