Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 15 g szalalkáli
- 1 dl tej és pici cukor a szalalkáli feloldásához
Krém:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 3-3 dl tej
- 1 csomag puncs pudingpor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
Tetejére:
- 10 dkg tej vagy ét tortabevonó csokoládé (porcukorral is megszórható)
A szalalkálit a tejben pici cukorral feloldjuk. A tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk, ha nem akar összeállni, akkor még egy kis tejet adunk hozzá, hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk. A tésztát 5 részre osztjuk, 25 × 39 cm-es tepsi hátán világosra megsütjük kb. 10 perc alatt laponként. A krémhez a pudingokat egyenként a 3 dl tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, elfelezzük és a pudingos krémekhez keverjük, jól kihabosítjuk.
A tészta összeállítása:
- lap
- barna krém
- lap
- rózsaszín krém
- lap
- barna krém
- lap
- rózsaszín krém
- lap
A tetejére csokimázat teszünk, de ízlés szerint bevonható mással is, vagy akár porcukorral is meghinthetjük. A képen láthatót másfél adagban készítettem, nagyon magas lett, így most csak vaníliás porcukorral hintettem meg. Nagyon mutatós, finom süti, egy régi receptem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!