Tészta:
- 30 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 dl olaj
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 35 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 evőkanál darálatlan mák
- fél zöld színű mandula aroma
- fél zöld ételszínező (én ezekből a zöld kupakos Szilast szoktam venni)
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- színes tortadara
A képen látható sütin még van egy tejszínhabréteg is!
A tésztához a cukrot kikavarjuk a tojásokkal, majd a többi alapanyagot lassanként hozzáadjuk, és zsírozott, lisztezett közepes méretű, magas falú tepsiben lassú tűzön sütjük – kb. 180°C-on. (Tűpróba!) A krémhez a pudingokat 5 dl tejben megfőzzük, és kihűlés után hozzákeverjük azt a krémet, amit a margarin, a por- és vaníliás cukorból készítettünk. A krémmel megkenjük a kisütött tésztát, és a tetejét megszórjuk a színes tortadarával. Kis időre berakjuk a hűtőbe, majd kockákra vágva tálaljuk.
Nagyon szép és mutatós süti, a tésztája zöld színű, és a máktól olyan, mintha kivimagok lennének benne. A gyerekeim imádják. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Egri Diána receptje alapján elkészítette Pállné Mayer Rozália.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!