Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál langyos víz
- 12 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Tejszínkrém:
- 0,6 liter cukrozott Hulala habtejszín
- 2 csomag habfix
Csokimáz a tejszín közé:
- 13 dkg Boci étcsoki, 1 1/2 tábla
- 4 evőkanál étolaj
Tetejére:
- 13,5 dkg Boci étcsoki – 1 1/2 tábla
- 3 evőkanál étolaj
Két piskótát sütöttem. A tojásokat a cukorral habosra kevertem. Az átszitált lisztet és kakaóport óvatosan belekevertem a masszába. A gázsütőm 4-es fokozatán 25 x 25 cm-es tepsiben megsütöttem. A tejszín felét elkezdtem habbá verni, közben beleszórtam a habfix felét. Kemény habot készítettem. A kapcsos tortaformába visszatettem az egyik kihűlt piskótát, erre rákentem a habot. Hűtőbe tettem fél órára. A másfél tábla csokit felolvasztottam vízgőz felett az olajjal. A hideg habon elkentem és ismét hűtőbe tettem. A másik adag tejszínhabot is elkészítettem és a megdermedt csokira kentem. Erre rátettem a másik piskótát és a felolvasztott csokit szépen elkentem rajta. Másnapig a hűtőben hűlt. Mint minden sütemény ez is másnap a legjobb. Összeérnek az ízek, jobban lehet szeletelni. Szeletelni úgy lehet a legjobban ha a kést forróvízben tartom, majd letörlöm róla a vizet -ezt többször meg kell ismételni-és úgy szeletelem.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!