Piskóta:
- 4 tojás
- csipet só
- 1 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 300 g light mascarpone
- 150 ml cukormentes tejszín
- ízlés szerint édesítő, vanília aroma
- 1 csomag zselatin fix
- édesítő ízlés szerint
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját krémesre kikeverjük az édesítőszerrel, a kakaóval. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját óvatosan a habhoz keverjük, 180 °C-kra előmelegített sütőben megsütjük, 10-15 perc alatt. Ha kész, melegen feltekerjük és megvárjuk míg kihül. A tejszínt felverjük az édesítővel, aromával, zselatinnal, majd hozzáadjuk a mascarponét. Rásimítjuk a kihűlt kakaós piskótára, feltekerjük. A tetejére egy fél tábla cukormentes csokoládét egy csepp tejszínnel felolvasztunk, ráöntjük és kókuszreszelékkel megszórjuk. A hűtőben 1 órát pihentetjük fogyasztás előtt.
Sinkovics Anikó recpeptje.