A tésztához:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál olaj
- 6 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál liszt
A krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag Dr. Oetker zselatinfix
- 5 dl tejszín
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 4 evőkanálnyi cukor
A csokoládémázhoz:
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanálnyi olaj
- 30 dkg csokoládé
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a sütőporos-kakaós lisztet. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben (kb25×35) 180 °C-ra előmeleített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. A krémhez először megfőzzük a pudingot. 2csomag pudingport 5 dl tejjel és 4evőkanálnyi cukrorral. Ha a puding kihűlt akkor hozzáadunk 1csomag zselatin fixet a porcukrot majd a keményre vert tejszínt. Én 30%-os állati eredetű tejszínt használtam de a növényi eredetű tejszínek. A csokimázhoz a hozzávalókat összemelegítjük mikróban vagy gőz felett és simára keverjük.
A kihűlt tésztát lapjában félbe vágjuk. A tészta alsó felét visszatesszük a tepsibe. A krém felét a tepsiben lévő lapra kenjük. A csokimáz felét rákenjük a krémre. A krém másik felét óvatosan rákenjük a csokimázra. Ezt befedjük a másik piskótalappal s picit rányomkodjuk. A tészta tetejére kenjük a csokimáz másik felét. A legnehezebb rész következik! Legalább 5 órára de legjobb ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!