Tésztához:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg lágy vaj
- 15 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipetnyi só
- 1/2 dl tej
Krémhez:
- 2.5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag zselatin fix
- 2 dl habtejszín
Tészta készítése: A lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a vajat, a sót, a reszelt citromhéjat, a tejet majd a lisztes keveréket. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt közepes méretű (kb. 25×35) tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Krém készítése: A lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk majd lassan hozzáöntjük a lisztes masszához és kis lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Fedő alatt néha megkavarva kihűtjük a krémet. Robotgéppel a krémhez adjuk a zselatin fixet majd a keményre vert tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk. Összeállítás:A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Hideg helyen hagyjuk megdermedni majd porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre vágjuk.
Németh-Szőke Henrietta receptje. Látogassátok megHeni a konyhában oldalt ,
ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!