Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg durvára vágott dió
- mogyorókrém
Krém:
- 5 dl tej
- 6 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 25 dkg margarin
- háztartási keksz + tej
Hab:
- 2 dl habtejszín
- kakaópor
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd a többi hozzávalót hozzákeverjük a dió és a mogyorókrém kivételével. A masszát egy 30 × 35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk a dióval, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük mogyorókrémmel.
A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A kihűlt tésztára rásimítjuk a sárga krémet, kitesszük tejben áztatott háztartási keksszel, majd erre simítjuk a csokis krémet.
A tejszínt felverjük keményre, a süteményre simítjuk, tetejét kakaóporral megszórjuk. Másnap szeletelve tálaljuk.
Kovács Zsuzsanna receptje.