Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 1 evőkanál étolaj
Rátét:
- mogyorókrém (Nutella)
- keksz
Krém:
- 1 liter tej
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 6 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- a felébe 2 evőkanál kakaópor
A tetejére:
- 4 dl Hulala habtejszín
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Sütjük. A krémhez a tojássárgákat kevés tejjel, a pudingporokkal és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadagolva a többi tejet is, felfőzzük. A kész krémet kihűtjük és elfelezzük. A felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk.
Ha a tészta kihűlt, a süteményt így állítjuk össze:
- tészta
- mogyorókrém
- keksz
- sárga krém
- kakaós krém
- tejszínhab
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!