Tészta:
- 7 tojásfehérje
- 7 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál olaj
- 2,5 evőkanál liszt
- 2,5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csomag sütőpor
- 15-20 dkg durvára vágott dió
- 4 evőkanál mogyorókrém
Krém:
- 5 dl tej
- 7 tojássárga
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag háztartási keksz (négyszögletes)
- fél doboz Hulala habtejszín
A piskótához a 7 tojásfehérjét a 7 evőkanál porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az egy evőkanál olajat, a két és fél evőkanál lisztet, a két és fél evőkanál zsemlemorzsát, a sütőport és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd a tetejére a durvára vágott diót rászórjuk. Megsütjük, és még forrón megkenjük mogyorókrémmel, majd így hagyjuk kihűlni.
A krémhez az 5 dl tejet, a 7 tojássárgáját, a 15 dkg cukrot a vaníliás pudinggal és a 3 evőkanál liszttel felfőzzük..Ha kihűlt, 25 dkg margarint keverünk hozzá, és jó habosra kikeverjük. Kettéosztjuk, és egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a másikat sárgán hagyjuk.
Összeállítás:
Piskóta – sárga krém – 1 sor tejbe áztatott keksz – kakaós krém – a tetejére a felvert tejszínhab.
Első látásra kicsit komplikáltnak tűnt, de amint látjátok, sikerült karácsonyi sütiként megsütnöm. Nagyon finom, biztos siker! Ha méritek, kezdőknek is ajánlom! A vágott diót én csak konyharuha közé teszem, és húsklopfolóval ütögetem, így sokkal gyorsabb és ugyanúgy darabos. Jó étvágyat!
Gátfalviné Dani Mária receptje.