- 2 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 1 kávéskanál cukor
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 2 evőkanál cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 1 csipetnyi só
- 50 dkg liszt
Az élesztőt a langyos tejben, egy kávéskanál cukorral felfuttatunk, a vajat vagy margarint jó habosra keverünk, majd hozzá adjuk a két evőkanál cukrot, egy egész tojást, egy tojássárgáját, csipetnyi sót, a felfuttatott élesztőt és végül a lisztet. Összegyúrjuk és négy cipóra osztjuk. 50 x 25cm széles lapokat nyújtunk belőlük. A lap hosszabb oldalait 8 cm szélességben bevagdaljuk. Közepébe tesszük a tölteléket, majd a bevagdalt széleket keresztbe egymásra hajtogatjuk. Tojással megkenjük.
Bakk Sándorné receptje.