Tészta:
- 5 dl langyos víz
- 1 kg liszt
- 3 zacskó szárított élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 3 csapott evőkanál só
Feltét:
- 2 pár lecsókolbász
- 25 dkg szalonna
- 3 kis doboz (3 × 175 g) tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 fej lilahagyma
- esetleg sajt
A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrok belőle. Kb. negyedórát kelesztem, közben feldarabolom a feltétet, hagyma, szalonna, lecsókolbász, esetleg még ami szalámidarabok vannak a hűtőben, majd a tejfölbe belekeverem a szétzúzott fokhagymát. A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtom kézzel (ez az adag 2 nagy gáztepsihez van), megkenem a fokhagymás tejföllel, jöhet rá a hagymakarika, kolbász, szalonna, majd a tetejét kicsit még megkenem tejföllel. kb. 30 percet kell sütni 180°C-on. Amikor majdnem kész, lehet rá reszelt sajtot szórni, és még egy kicsit azzal is sütni.
Farkasné Joó Ibolya receptje.