- 25 dkg liszt
- 3 tojás sárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál rum
- csipet só
Valamint:
- 4 dl étolaj a sütéshez
- porcukor
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Kelesztő tálba téve duplájára kelesztjük.A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval. Most masnikat vágtam belőle. Téglalapokat vágtam, a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam. Az elejét, hátulját keresztül húztam rajta. Még 10 percet letakarva kelesztettem.Közepesen meleg étolajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt kisütöttem.Étolajba téve a felső felét fedővel, fordítás után fedő nélkül. Lecsepegtettem a kisült csörögefánkot, és vaníliás porcukorral meghintettem.
Házi baracklekvárral fogyasztottuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!