- 15 dkg darált keksz
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg kakaó
- 2 tojás
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20-30 db kerek háztartási keksz
Töltelék:
- 1 csomag puncs pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 12 dkg margarin
A 15 dkg darált kekszet, a 15 dkg darált diót, a 10 dkg porcukrot, a 2 tojást és a 3 dkg kakaót jól összegyúrjuk. A pudingport a 3 dl tejben megfőzzük. A 10 dkg cukrot a 12 dkg margarinnal kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk. Beleforgatjuk a porcukorral összekevert kókuszreszelékbe, és a citromcsavaró belsejébe nyomkodjuk úgy, hogy a közepén lyuk legyen. Ha kiöntöttük, pudinggal megtöltjük, és 1 szem kerek kekszet teszünk rá. A talpára állítjuk. Másnapra meggyengül.
Szakallas Petra receptje.