- 25 dkg egész háztartási keksz
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 dl kifőzött kávé
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- rum aroma (ízlés szerint)
A megszóráshoz:
- porcukor
A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nejlonzacskóba beletesszük (én három zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét), és húsklopfolóval durvára törjük, majd ezt is beleöntjük a tálba. A tejet és a kávét egy lábasban feltesszük melegíteni a tűzhelyre, közben beletesszük a cukorral elkevert kakaóport és a margarint, de csak addig melegítjük, míg el nem olvad a cukros kakaó és a margarin. Ha már elolvadtak, akkor ráöntjük a kekszekre. Jól összekeverjük. Az aromát is beleöntjük, majd megint összekeverjük a masszát.
Folpackot kiterítünk az asztalra, a massza felét rákanalazzuk, rúd alakúra formázzuk, majd szorosan feltekerjük a fóliával együtt. A massza másik felével is ugyanígy járunk el. (Két rúd kekszszalámi lesz.) Legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe. Mielőtt felszeletelnénk, megszórjuk porcukorral.
Úgy is el lehet készíteni, hogy az őzgerincformát kibélelünk folpackkal, belekanalazzuk a masszát, jól bele nyomkodjuk, és úgy hűtjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.