A tésztához:
- 2 tojás
- 23 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl tej
- 15 dkg darált mák
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 teáskanál cappuccino por
Továbbá:
- 20 dkg négyszögletes háztartási keksz
A tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- reszelt csokoládé
A tojást a cukorral, vaníliás cukorral, margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, továbbá a tejet, a mákot és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt 25 × 39 cm-es tepsiben sütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított vajat. A krémet elfelezzük, egyik felébe mogyorós cappuccino port keverünk. A tejszínt keményre verjük.
A kihűlt tésztára kenjük a fele krémet, először a vaníliásat, kirakjuk sorban keksszel, majd rásimítjuk a krém másik felét. A krémre tesszük a tejszínhabot, és csokireszelékkel meghintjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!