Pudingos-almás krém:
- 1.5 kg alma
- 3 tasak vanília ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 12 evőkanál víz
A tészta:
- 50 dkg háztartási keksz (kocka alakú)
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg vaj
Pudingos-almás krém:
- Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk.
- Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 evőkanál vizet, és körülbelül 10 perc alatt puhára pároljuk.
- Közben a vanília pudingporokat a cukor 1/3-ad részével és 8 evőkanál vízzel összekeverjük, és az almához öntjük, majd kevergetve 5 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
A tészta:
- Egy 30 x 25 centiméteres tepsit kirakunk a kocka alakú kekszek felével, erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét szépen elsimítjuk, és erre szépen elrendezzük a maradék kekszeket.
- A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük, és a kekszekre ráöntjük, majd szépen elkenjük rajta.
- 4-5 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
- Másnap szépen szeletelhető.
Medovarszki Tamásné receptje.
Katrin szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Live.natural oldalon, a „Mit főzzek a családnak” rovatban!