- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 5 dkg csokoládé
- 1 evőkanál őrölt pörkölt kávé
- ½ csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál liszt
- ½ csomag sütőpor (én variáltam a piskótát, ezért lett belül kétszínű, de a recept szerint csak két lapba vágjuk)
Krém:
- 20 dkg vaj/margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál erős feketekávé
- 5 dkg főzőcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
A cukrot a tojások sárgáival, a vaníliás cukorral habosra keverjük, elegyítjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval, hozzáadjuk a kávét, a sütőporral elkevert lisztet, s a végén a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük, kihűtjük, és két lapra vágjuk.A krémhez a cukrot jó alaposan kikeverjük a tojások sárgáival, az egész tojással, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, s a tejjel lassú lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Amint kihűtöttük, simára keverjük a vajjal. A krémmel megtöltjük a tortalapot, hagyunk belőle az oldalára, és a tetejére is. Egy kis csokimázt is csorgatunk rá, pár dkg tortabevonóból készítve.Csillagcsőrös habzsákkal díszítjük.
Hajdu Beatrix receptje.