Délután kezembe került egy újság, és abban volt egy kávés hókifli recept. Elolvasva, már kezdtem is az én receptemmel elkészíteni… 😉 A két recept nem egyforma, én az enyémet eddig mindig diós, mákos és kókuszos változatban sütöttem, most viszont kipróbáltam kávésan is. Nekünk nagyon ízlett!
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 6 dkg dió, mák vagy kókusz, attól függ, milyen ízesítést szeretnénk, no de most az új íz miatt: 2 evőkanál instant kávé
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2o dkg margarin
Sütés után beleforgatni:
- kb. 15-20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor (ezzel a legfinomabb)
Összegyúrom a tészta hozzávalóit, majd nagy nudliformákat sodrok, többet is. Kicsiket csípek belőle és kifli alakúra formálom. A végeit nem kell nagyon levékonyítani, mert megég. 180°C-on kb. 15-20 percig sütni, de nem szabad kiszárítani. Ha megsült, hagyom még hűlni a sütőlemezen egy pár percig. A porcukrot összekeverem a vaníliás cukorral, és beleforgatom a kifliket. Tálcára teszem hűlni.
Ez a süti akár 3-4 hétig is eláll jól zárható dobozban!
Kiss Imréné Magdi receptje.