Piskóta:
- 2×5 tojás
- 2×5 evőkanál liszt
- 2×5 evőkanál cukor
- 2×fél csomag sütőpor
- 1 tasak 3 az 1-ben kávé
Kávékrém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 csapott evőkanál Nescafé
Kókuszkrém:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 500 g mascarpone
- 4 dl cukrozott habtejszín
- 1 csomag habfixáló
2 × 5 tojásos piskótát sütök, de az egyikhez hozzáadom a 3 az 1-ben kávét. Kihűtöm a lapokat. A kávékrémhez a pudingot megfőzöm a tejjel, cukorral, Nescafé-val. Hűlni hagyom. Ha kihűlt hozzákeverek 250 g mascarponét. A kókuszkrémhez a pudingot a tejjel, cukorral megfőzöm, majd a tűzről levéve belekeverem a kókuszreszeléket és hűlni hagyom, majd egyneművé keverem a 250 g mascarponéval. Kemény habbá verem a habtejszínt a habfixálóval. A felét a kávés krémhez adom, a másik felét a kókuszoshoz. A kávés piskótalapot visszateszem a tepsibe, rákenem a kávékrém 2/3-át, erre kerül a másik lap, végül a kókuszos krém 2/3-a. Én a maradék krémeket díszítésre használtam. Tepsi mérete: 30×38 cm.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!