Tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 evőkanál liszt
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 1 csapott evőkanál darált kávé
Díszítéshez:
- tortadara vagy csokoládéreszelék
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. Tepsibe öntjük és megsütjük. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összevegyítjük. A krémet kettévesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az őrölt kávét. A megsült tésztára először a fehér krémet, majd a barnát kenjük. A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk.
Krauszné Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!