- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 citrom leve és héja
- 1 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1-2 evőkanál kakaópor + 1 evőkanál tej
- gyümölcs – jelen esetben meggybefőtt
A gyümölcsöt lecsöpögtetem. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját, a kakaópor kivételével összekeverem a hozzávalókkal. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan hozzákeverem a lisztes masszához. A massza 3/4-ét egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a maradék masszában elkavarom a kakaóport és az 1 evőkanál tejet, és kanállal kis halmokat teszek a világos massza tetejére. Rápotyogtatom a gyümölcsöket. Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 20 percig sütöm. Tűpróba! Ha kihűlt, szeletelve, porcukrozva tálalom.
Némethné Krizsán Szilvia receptje. Rengeteg finomságot találtok még a Sziszikeccs-konyhám ízei, ötletek a mindennapokhoz blogoldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!