- 15 dkg zsír
- 2 tojás
- 50 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- tejföl
- kevés cukros tej
- 2 evőkanál baracklekvár
- 1/2 dl rum
- 10 dkg vaj
Máz:
- 2 tojásfehérjét
- 20 dkg cukorral gőz fölött habbá verjük, majd bevonjuk vele a tetejét
A zsírt a tojások sárgájával, 15 dkg cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport, és tejföllel olyan keménységűre gyúrjuk, hogy nyújtani tudjuk. 3 lapot sütünk belőle. 1 lapot összetörünk, cukros tejjel meglocsoljuk, hozzáadjuk a baracklekvárt és a rumot. Közben egy másik tálban a vajat kikeverjük 15 dkg cukorral, a két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a két megmaradt lap közé.
Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük. Nagyon mutatós, ha még melegen a mázra csokoládédarát is hintünk.