Tészta:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- fél dl olaj
- 2 evőkanál víz
- csipet só
Krém:
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg darált dió
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 5 dl tej
- 6-7 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
- 4 dkg porcukor
Díszítés:
- csokoládé
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fele cukorral vízzel és olajjal kikeverem. A lisztbe a sütőport elkeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába a fehérjét óvatosan, hogy a hab ne tőrjön össze, beleforgatom. Végül a sütőporos lisztet adom hozzá. Olajjal kikent, morzsával hintett 20 cm-es tortaformában sütöm 170°C-on. A kihűlés után 3 egyforma lapra vágom és a krémmel megtöltöm.
A krémhez a porcukrot megpirítom, hozzáadom a darált diót, majd olajjal lekent márványlapra kiöntöm. Amikor kihűlt, apróra összezúzom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A tejszínt a porcukorral habbá verem. A kihűlt pudinghoz az összezúzott karamellt és a tejszínhab felét hozzáadom. Ezzel a krémmel a töltöm meg a lapokat. A tetejét tejszínhabbal és csokoládéval díszítem.
Domján Mária receptje.