Tészta:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj/margarin
- 6 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg darált dió
- 4 evőkanál tej
- 10-12 db szilva
- 2 evőkanál cukor, fahéj
Krém:
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 25 dkg vaj/margarin
Tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
- 3 evőkanál olaj
Először a pudingporból, tejjel és cukorral pudigot főzünk. Folpackkal letakarva kihűtjük. A szilvákat megmossuk, négy felé vágjuk, megszórjuk 2 evőkanál cukorral és kb. 1 teáskanál fahéjjal. Összekeverjük és állni hagyjuk.
A tésztához a vajat a kétféle cukorral kikeverjük. Egyesével beleütjük a tojásokat, jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét vajjal kikent 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a diót, és az 5 ek. tejet, majd a világos tésztára kenjük. A szilvákat a tészta tetejére sorakoztatjuk, kicsit belenyomkodhatjuk, de nem feltétlenül szükséges. 175 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig /kb. 35 -40 perc/ sütjük. Kihűtjük. A vajat/margarint habosra kavarjuk, és a kihűlt pudinghoz adva krémesre keverjük. A kihűlt tészta tetejét megkenjük a krémmel, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük. Szeleteléshez forróvízbe mártott kést használunk.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!