Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
- 1 sütőpor
- egy kis tej
Krém:
- 30 dkg cukor
- 1/2 l tej
- 4 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
Fehér máz:
- 2 tojás fehérje
- 15 dkg finomra szitált porcukor
- néhány csepp citromlé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három lapot sütünk belőle. A krémhez a cukrot megpirítjuk, a tejbe a lisztet elkeverjük és hozzáadjuk a karamellhez. Miután teljesen szétolvadt a cukor, a vajat is beletesszük és addig keverjük, míg el nem olvad. Amikor készen van, a lapokat még melegen megtöltjük vele.
A fehér mázhoz a tojás fehérjét a cukorral, a citromlével kemény habbá verjük gőz felett, majd rásimítjuk a tésztára. Ezt követően, olvasztott csokival ügyesen csíkokat húzunk rajta, majd pálcikával kihúzzuk a szélére.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!