Piskóta:
- 5 tojás
- 15 dkg porcukor
- 13 dkg liszt
- 0,5 dl tej
- 1 sütőpor
- 2 db 3 in 1 kávépor
- 1 dl étolaj
Középre:
- 20 db babapiskóta
- 1 dl kész kávé
- kevés rum (2-3 evőkanál)
Krém:
- 3 csomag karamell ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 3-4 dl habtejszín
- 2 teáskanál karamell ízű pudingpor
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1,5 dl víz
A kávéporokat kikeverjük a meglangyosított tejjel. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 28 x 40 cm-es zsírozott, lisztezett tepsiben, 190 °C-on, körülelül 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácsra borítva kihűtjük. A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A többi pudingporból a tejjel és a cukorral sűrű krémet főzünk. Folpackkkal letakarva kihűtjük, majd kikeverjük a kihabosított margarinnal. A krém felét rákenjük a kihűlt piskótára. A babapiskóták tetejét éppen csak megmártjuk a rumos kávéban és krémre rakosgatjuk. Nem kell szorosan, maradjon kis rés közöttük! Befedjük a maradék krémmel úgy, hogy a piskóták közé is kerüljön.
A tejszínhabot keményre felverjük és a krémre simítjuk, de nem kell nagyon elegyengetni. A díszítéshez valókat összefőzzük és rácsorgatjuk a tejszínhabra. Egy fogvájóval, vagy hurkapálcával márványosra kavarjuk a tetejét.
Pethes Judit receptje.