Tészta:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 18 dkg vaj
- csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 2 tojássárgája
- 2 – 4 evőkanál tejföl
Krém:
- 25 dkg cukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
Máz:
- 2 tojásfehérje
- 18 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, a porcukrot, a sót és a sütőport, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 30 percre.
A cukrot egy lábasban borostyánszínűre karamellizáljuk, hozzá öntünk 3 dl tejet és felforraljuk. A maradék tejben simára keverjük a lisztet, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a karamellhez, és sűrűre főzzük, majd elkeverjük benne a kókuszreszeléket. Ha a krém már langyosra hűlt hozzákeverjük a vajat.
A tésztát 3 részre osztjuk, 20 x 30 cm – es lapokká nyújtjuk és kivajazott, liszttel behintet tepsi hátán, külön – külön megsütjük ( 180 °C – on kb 8 – 10 perc ). A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel.
A mázhoz, a tojásfehérjét felverjük a porcukorral ill. a citromlével ( sűrű, de kenhető állagot kell hogy kapjunk ) és elkenjük a sütemény tetején. A csokoládét mikróban összeolvasztjuk az olajjal, majd összevissza rácsurgatjuk a mázra és fogpiszkálóval összemárványozzuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!