A tésztához:
- 1 1⁄2 bögre finomliszt /250 ml/
- 1⁄4 bögre cukrozatlan (holland) kakaópor
- 1⁄4 teáskanál só
- 100 g vaj (szoba hőmérsékletű)
- 1⁄2 bögre porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 tojás sárgája (szoba hőmérsékletű)
- 1⁄2 teáskanál vanília kivonat
- 2-3 evőkanál tej
A krémhez:
- 3 dl tej
- 15 dkg kristály cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 2 dl habtejszín
A kosarak készítése: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük. 20 db kosárkát vékonyan étolajjal kikenjük.
Tészta gombócokat formázunk,majd szép egyenletesen kibéleljük a kosárkákat. A kosárkák alját egy villával szurkáljuk k meg, hogy ne púposodjon fel. 180 °C-ra melegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Kicsit várjunk, hogy lehűljön és óvatosan vegyük ki a formából.
Krém készítés:
Egy lábasban a cukrot felolvasztjuk,szép arany barnára karamelizáljuk.
1 dl tejjel felöntjük és a karamell teljes felolvadásig kevergetjük.
A megmaradt tejben a lisztet simára keverjük és a karamellt besűrítjük.
Kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Fokozatosan, apránként a karamell krémbe keverjük. Jól kihabosítjuk. A krémmel betöltjük a kosárkákat. Ízlésünk szerint díszítjük. Én mindet megszórtam trió csoki forgáccsal, majd koktél cseresznyével, marcipán levéllel és Toffifee csokival díszítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!