Ismét gluténmentes ill. az egészséges étkezésbe – diétéba is beilleszthető sütemény készült, pofon egyszerű hozzávalókból.
Tészta:
- 20 dkg zabpehelyliszt ( gluténmentes )
- 5 dkg kukoricaliszt
- 2 dkg friss élesztő ( Budafoki gluténmentes )
- 1 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál porcukor
- 1 kiskanál só
- langyos tej
Töltelék:
- 50 dkg rögös túró
- 3 evőkanál kristályos édesítő ( pl xilit )
- 1 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csokor aprított kapor
- csipet só
Tetejére:
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
1 dl tejet 1 teáskanál porcukorral meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszteket a sóval egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott vajat, a tojást és a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, annyi tejet adagolva még hozzá , hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarva 30 percig pihentetjük. A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzákeverjük az édesítőt, a tojássárgáját, a tejfölt és a kaprot. A tojásfehérjét a sóval lágy habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával. A tésztát egy sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm – es tepsibe nyújtjuk, villával megbökdössük és rásimítjuk a túrós masszát. 180 °C – on kb 45 percig sütjük, azután rákenjük a tetejére a tojássárgájával elkevert tejfölt és visszatesszük a sütőbe további 15 percre.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!