Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 1 evőkanál kakópor
- 1 evőkanál nescafé
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
A tésztához a tojások sárgáját külön választjuk a fehérjétől. A sárgáját a cukorral, az olajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaót. Ezután a tojások felvert fehérjét is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt, 38 x 22 cm-es tepsiben, 25-30 percig sütjük. A krémhez a margarint, a porcukorral habosra verjük. A tejszín ízű pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarinos krémmel összekeverjük. Kettéosztjuk és az egyikbe kakaót és nescafét keverünk. A kihűlt piskótára először a fehér, majd a barna krémet kenjük. A tetejére 10 dkg étcsokit olvasztunk, és langyosan a krémre kenjük.
Pállné Mayer Rozália receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!