- 50 dkg liszt
- 25 dkg párolt káposzta
- 25 dkg vaj / margarin
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 2,5 dkg só
- ízlés szerint bors
És még:
- tetejére felvert tojássárgája
- ízlés szerint köménymag
A tejfölt langyosítjuk, belekeverjük a cukrot és az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a párolt káposztát, vajat / margarint, majd az élesztős – cukros tejfölt. Összeállítjuk a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. Meghajtjuk, fentről le, lentről fel, balról jobbra, jobbról balra. Letakarjuk, 15 percig pihentetjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, bevagdossuk. Itt két lehetőség van, vagy kiszaggatjuk vagy felvágjuk négyszögletes formára. (Utóbbinál maradtam, nem kell annyit gyúrni, nyújtani) A pogácsákat tepsire tesszük, megkenjük tojássárgájával, aki szereti megszórhatja köménymaggal. Kb. 20 percet kelesztjük, majd előmelegített 200 °C-os sütőben megsütjük.
Tramita Rita receptje, a Házias Konyha oldalon található recept alapján!
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!