Almás töltelék:
- 3 db alma
- 2 – 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál kekszmorzsa
Meggyes töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Diós töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 evőkanál rumban ázott mazsola
- 1, 5 dl tej
továbbá :
- 1 csomag réteslap ( 8 db )
- olvasztott vaj – a kenéshez
- 1 tojássárgája – a kenéshez
- 9 db palacsinta ( 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 ek olvasztott vaj, 1, 5 dl tej, csipet só, 1 evőkanál cukor, szódavíz )
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Az almás töltelékhez a meghámozott és lereszelt almát a levétől kinyomkodjuk, összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a kekszmorzsával. A meggyes töltelékhez a zsemlemorzsát kevés vajon megpirítjuk, majd összekeverjük a lecsepegtetett meggyel és ízesítjük ízlés szerinti cukorral és fahéjjal.A diót a cukros tejjel leforrázzuk, majd összekeverjük a mazsolával.A palacsintát olajjal kikent felforrósított serpenyőben kisütjük, azután betöltjük a töltelékkel. Így 3 diós, 3 meggyes és 3 almás palacsintánk lesz.Egy db réteslapot nedves konyharuhára fektetünk, lekenjük olvasztott vajjal és ráfektetünk egy másik lapot, ezt is lekenjük olvasztott vajjal, azután a keskenyebbik felére elhelyezünk egy meggyes, mögé egy diós, a kettő közepére pedig egy almás palacsintát. A réteslap két szélét a palacsintára hajtjuk és óvatosan feltekerjük. Így járunk el a többi réteslappal is.A réteseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük tojással és 200 °C – on, kb 20 – 25 percig sütjük. Felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!