A tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 4 dkg élesztő
- 2 kiskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 25 dkg fagyos margarin
A töltelékhez:
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál kristálycukor
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük. A nyújtófával ellapítjuk, kinyújtjuk. Majd háromszor, 20 percenként hajtogatjuk. A tésztát két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára szórjuk felét, a másik felét a következő kinyújtott lapra. A cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük. Felvert tojással lekenjük és 200 °C-ra melegített, sütőpapírral fedett tepsiben 30 perc alatt megsütjük. Szép leveles, roppanós lett.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!