A tésztához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanálnyi sütőpor
A vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 2 dl tejszínhab
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Kivajazott, kilisztezett 20 × 30 cm-es tepsibe töltjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingot a cukorral elkavarjuk, felöntjük a tejjel, és folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd kihűtjük. A habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixet, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele, és megkenjük a piskótát. A tetejére a tejszínhabot keményre verjük, a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt kis időre (amíg megdermed) a hűtőbe tesszük. Ezt követően felszeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!