Ezt aztán igazán pikk-pakk összedobtam, volt a hűtőben túró, gondoltam, ne menjen kárba. 1 óra alatt elkészült a sütéssel együtt, nagyon egyszerű és finom, így a kezdők is bátran megsüthetik. Nem a megszokott recept, de nagyon fincsi!
A tésztához:
- 8 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 6 evőkanál olaj
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 12 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
A tetejére:
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomagvaníliás cukor
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig, amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (25 × 35 cm) öntjük, és 10-12 percen át sütjük 180°C-on. Eközben a töltelékhez a túrót összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel. Kivesszük a sütőből a tésztát, ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, és ezt követően 20 percen át tovább sütjük 180°C-on. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, végül megszórjuk vele a tetejét, és már szeletelhetjük is.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.