A krémhez:
- 2 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál porcukor
- 25 dkg vaj margarin
A lapokhoz:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 2 db tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 dl tej
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a margarinnal jól kikevert porcukrot. A hozzávalókból nem túl kemény tésztát gyúrunk és négy felé vesszük.
Lisztezett felületen négy lapot nyújtunk s tepsi hátoldalán 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A lapokat megtöltjük a krémmel és egy éjszakát hagyjuk állni h megpuhuljon a tésztánk.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!