
Tészta :
- 35 dkg liszt
 - 20 dkg hideg vaj / margarin
 - 10 dkg porcukor
 - csipet só
 - 3 evőkanál kakaópor
 - 1 teáskanál sütőpor
 - 1 tojás
 - 2 – 3 evőkanál hideg víz
 
Töltelék:
- 50 dkg mascarpone
 - 3 tojás
 - 10 dkg porcukor
 - 1 tasak kókuszízű pudingpor ( főzős )
 - 5 dkg kókuszreszelék
 
Teteje:
- 5 dkg vaj
 - 8 dkg porcukor
 - 1 evőkanál kakaópor
 - 1 – 2 evőkanál forróvíz
 
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik lapot belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm – es tepsibe, villával megszurkáljuk és ráöntjük a kókuszos krémet. A másik tésztalapot villával megszurkáljuk és óvatosan a krémre helyezzük.
A süteményt 180 °C – os sütőbenm kb 45 perc alatt megsütjük. A tetejére összemelegítjük a hozzávalókat és rásimítjuk a kihűlt sütemény tetejére. Ha a máz megszilárdult tetszés szerint szeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!










