Tészta :
- 35 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj / margarin
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 2 – 3 evőkanál hideg víz
Töltelék:
- 50 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak kókuszízű pudingpor ( főzős )
- 5 dkg kókuszreszelék
Teteje:
- 5 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 – 2 evőkanál forróvíz
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik lapot belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm – es tepsibe, villával megszurkáljuk és ráöntjük a kókuszos krémet. A másik tésztalapot villával megszurkáljuk és óvatosan a krémre helyezzük.
A süteményt 180 °C – os sütőbenm kb 45 perc alatt megsütjük. A tetejére összemelegítjük a hozzávalókat és rásimítjuk a kihűlt sütemény tetejére. Ha a máz megszilárdult tetszés szerint szeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!