Hozzávalók 4 adaghoz
Tésztához:
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg sertészsír
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 25 dkg tönkölybúza liszt (fehér)
- 0.5 csomag sütőpor
Túrógolyóhoz:
- 25 dkg túró
- 1 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg gyümölcscukor
Krémhez:
- 2 csomag csokoládé puding
- 10 dkg gyümölcscukor (darálva)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 6 dl tej
- 2 tojássárgája
Tetejére:
- 10 dkg diétás étcsokoládé
- 1 evőkanál vaj
Először a túrógolyókat készítjük el. A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a két fajta cukrot, simára keverjük és apró gombócokat készítünk belőle.Kizsírozzuk a 30 x 20 cm-es tepsit és szépen sorba belesorakoztatjuk őket, majd berakjuk a hűtőbe pihenni. (kb. 10 perc). A tésztához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd elosszuk egyenletesen a túrógolyókon. Kb 175 °C-ra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük és kihűtjük. A pudingot a tojássárgájával, kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és besűrítjük benne a krémet, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és kicsinyenként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül egyenletesen rákenjük a tésztára. Az étcsokit mikróba felolvasztjuk és belekeverjük a vajat, majd a felkockázott kész süteményre csorgatjuk. A tetejét feldíszíthetjük apróra darabolt dióval.
Mészáros Erika receptje.