Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
Krém:
- 15 dkg csokoládé
- 1, 5 dl tejszín
Karamell:
- 10 dkg karamell öntet
- 15 dkg fehér csoki
- 1, 5 dl tejszín
- 2 zselatin lap
- 2 dl tejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, közben a fele cukorral kikeverjük a sárgát. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és még keverünk rajta párat. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgát, óvatosan keverve. A gépet eltesszük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 21 x 28 cm-es tepsibe öntjük, és 160 °C-on sütjük, míg a tűpróba sikeres lesz. Sütésnél az első 10 percben nem szabad a tűzhely ajtaját kinyitogatni.
A kakaós piskóta készítésnél ugyanígy járunk el, csak adunk hozzá 2 evőkanál vizet és 2 evőkanál kakaót. Két sima és két kakaós lapot sütünk.
A krémhez a csokoládét és a tejszínt felmelegítjük és nem keverjük el teljesen, hogy csokidarabok maradjanak benne. A karamellhez az öntetet, a fehér csokit a tejszínt egybe melegítjük, és a két zselatinlapot beásztatjuk majd hozzáadjuk míg meleg. Jól kihűtjük és adunk hozzá még két dl tejszínt. Kihabosítjuk és a lapokba töltjük. A tetejére karamellt és grillázsmorzsát szórunk.
Tóth Judit receptje.
Süti kavalkád – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Judit összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!