Tészta:
- 50 dkg tehéntúró
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 10 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
A töltelék:
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál porcukor
A túrót egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, sót, tejet és az étolajat. Az egészet robotgéppel simára keverjük, majd beletesszük a sütőporral átszitált lisztet és kézzel összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán körülbelül fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóporral és feltekerjük, mint a bejglit. Másfél-két centis szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük. (180 °C-on 15-20 perc). Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!