A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A “töltelékhez”:
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 1 tábla (125 g) jobb minőségű ét csoki
A tetejére:
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és körülbelül 50 percet meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kakaóporral elkevert porcukorral és az apróra vágott csokival. A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta! Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1,5-2 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!