Sima kelt tésztából készítem:
- 70 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2,5-3 dl tej
- 4 dkg élesztő
- pici cukor
- 1 dl langyos tej
Az élesztőt 1 dl tejben, pici cukorral felfuttatom. A tojássárgáját a cukorral kikeverem. A margarint felolvasztom. Nagy tálba teszem a lisztet, pici sóval elkeverem, a közepébe öntöm a felfutott élesztőt, a tojást, a margarint, és langyos tejjel hólyagosra dagasztom. Ezután duplájára kelesztem. Amikor megkelt, lisztezett gyúródeszkára kiöntöm, átgyúrom és kinyújtom kb. 1 cm vastagságúra. Kakaóport cukorral összekeverek, és a kinyújtott tésztára szórom. Feltekerem, mint a roládokat. Utána a roládot 1 centis darabokra vágom, és sütőpapiros tepsibe rakom. A tetejét olajjal lekenem, majd 200°C-on 10-15 percig sütöm. Ha megsült, porcukrozom.
Fahéjjal is szoktam készíteni, sőt vaníliás cukorral is. Mindegyik változat nagyon finom!
Domján Mária receptje.